Een serious game die helpt om het geleerde ook echt toe te passen

Vivian Wijsman

Een groep professionals heeft net een masterclass gevolgd over grondhouding, maatwerk en regievoeren. Als we vragen ‘Wat heb je geleerd?’ dan is het antwoord positief. ‘Ik ben me nu pas echt bewust geworden van mijn grondhouding.’ En ‘meervoudige partijdigheid heeft me aan het denken gezet.’ Maar hoe pas je dat toe in de praktijk? Daar experimenteren de deelnemers mee in een serious game.

Na het spelen van de game stellen we dezelfde vraag nog een keer. ‘Wat heb je geleerd?’ Hun reactie is nu veel specifieker… ‘Au. Ik dacht echt dat ik met cliënten en collega’s als gelijkwaardige omga. Maar de trainingsacteur wees me er fijntjes op dat ik niet eens aan hem vroeg of ik mocht gaan zitten. Aan zijn eigen eettafel. Die kwam wel even binnen.’

Ik vroeg niet eens of ik mocht gaan zitten. Aan zijn eigen eettafel.

Gezinnen met meerdere complexe problemen hebben te maken met professionals uit diverse disciplines (denk aan schuldhulpverlening, jeugdzorg, GGZ, etc.). Allemaal betrokken en kundige professionals. Maar interventies op één probleemgebied hebben gevolgen voor andere probleemgebieden. Goede samenwerking is dan onontbeerlijk en vergt een continue investering. Reden voor de gemeente Den Haag om samen met Hogeschool Leiden een masterclass te ontwikkelen. Vivian Wijsman en Suzan van de Pas verzorgen samen met trainingsacteur Daniel Rotteveel, coach vakmanschap Ingrid Tuynder en praktijkexperts van de gemeente de, door Salsaparilla ontwikkelde, serious game waarmee dit opleidingstraject afsluit. 

Flinke uitdaging

De professionals worden tijdens de serious game onder flinke tijdsdruk uitgedaagd om alle theorie van de masterclass toe te passen. En daar komt het besef. Vivian: ‘Regievoeren wordt bijvoorbeeld nauwelijks toegepast. Onder tijdsdruk gaat iedereen hollen. Je vergeet om te schakelen met je netwerk. Het effect is dat iedereen zelf een afspraak met de cliënt maakt.’ En ook op grondhouding is er genoeg te leren, vertelt Daniel. ‘Niet iedereen stelt zich voor. Gaan zomaar zitten. Vertellen me wat ik moet doen. Dat voelt echt niet goed in je eigen huis. Wat wel werkt? Open vragen stellen, even contact maken met elkaar. Iemand begon over mijn Metallica-collectie. Kijk, dat is nou een goed begin.’

serious game voor leidinggevenden als logisch vervolg

Ook de leidinggevenden van de casusregisseurs volgen een serious game over grondhouding, maatwerk en regievoeren. Als we namelijk willen dat de casusregisseurs hun nieuwe kennis blijvend toepassen, dan hebben de leidinggevenden een belangrijke rol bij het faciliteren van maatwerk en regie. Geven ze voldoende ruimte voor maatwerk? Of sturen ze vooral op doorlooptijden? Hoe is de grondhouding van de leidinggevende naar de casusregisseur? Over dat soort vraagstukken gaat deze serious game.

Delen